Slide background

De Leeuwercke

Partner relatie

Maak in 2 minuten kennis met de grondlegster van PRI, Ingeborg Bosch

TedX door grondlegster PRI, Ingeborg Bosch

Partner relatie

34% van alle huwelijken eindigt in een echtscheiding.

De belangrijkste oorzaken zijn:

  • Gebrek aan aandacht en liefde
  • Niet met elkaar kunnen praten
  • Ontrouw

Eén op de zes van de Nederlandse kinderen maakt een echtscheiding mee. 20% van de echtscheidingen verloopt problematisch, waarbij blijvende schade bij kinderen te verwachten valt. Maar is het een illusie? Of is het mogelijk een lange relatie te hebben en het ook nog echt goed te hebben met elkaar?

De meeste mensen willen het graag,  maar hoe moeilijk is het om elkaar lief te blijven hebben en elkaar echt te blijven zien met de beste intenties? Wat kun je eraan doen, als je voelt dat een relatiebreuk je boven je hoofd hangt? Allereerst is het belangrijk je te realiseren dat wij allemaal de wereld – en dus ook onze partner – steeds door onze eigen gekleurde bril zien. Vaak ben je je dat niet bewust. Onze waarneming, gevoelens en reacties in het heden worden onbewust sterk beïnvloed door gebeurtenissen uit het verleden. PRI  kan je helpen om je niet om te tuin te laten leiden door je eigen projecties op je partner. Want die projecties zorgen voor gedoe.

PRI helpt je om deze kluwen te ontwarren en in een veilige en rustige omgeving te onderzoeken wat er gaande is. Het helpt je om er niet meteen ‘bovenop te vliegen’ of  ‘je terug te trekken’ , maar te observeren wat er bij jou gebeurt en wat maakt dat jij deze reactie naar je partner toe hebt. Ook je partner wordt daartoe uitgenodigd. Hoe heerlijk is het om te stoppen met elkaar verwijten te maken en jezelf de schuld te geven? Je echt te mogen te realiseren dat het gewoon de afweermechanismes zijn die jou en je partner in de weg staan om elkaar te bereiken?

Is twijfel aan je relatie de aanleiding om in therapie te gaan? Dan biedt PRI je een schitterend en heel concreet instrument om de destructieve patronen in je relatie eenvoudig te ontrafelen en te kijken of je een nieuw beeld van je partner kunt creëren.

Het liefst samen verder, misschien ook niet. Maar je zult versteld staan als je ontdaan bent van het  vertroebelde idee dat je van jezelf en je partner had. Respect komt terug en de liefde krijgt vrij baan.

Je bent uiteraard altijd welkom mét je partner, maar ook alleen.

Twijfel niet en maak een afspraak.