Slide background

De Leeuwercke

Partner relatie

Webinar voor professionals: PRI en relatieproblemen

Hoe elkaar (terug) te vinden en niet (meer) kwijt te raken?

Het percentage van het huwelijk dat uiteenvalt in Amerika is 41% tot 50%. In Europa mislukt meer dan 50% van de relaties. In Nederland eindigt 39% van de huwelijken in een scheiding. 1 op de 3 kinderen ervaart de echtscheiding van hun ouders als een vechtscheiding. Schokkende cijfers die vragen om een nieuw antwoord!

In dit interactieve webinar legt Ingeborg Bosch (GZ-psycholoog, grondlegger PRI en schrijver van de bestsellers “illusies” en “onze liefde”) uit hoe met cliënten met relatieproblemen te werken met behulp van de PRI-methode. Ze geeft een live demonstratie met een stel zodat je kunt zien hoe PRI werkt en er ruimte is voor vragen. Ook zullen ervaringsdeskundigen vertellen hoe PRI hen hielp om hun relatieproblemen te overwinnen.

PRI is een techniek exact als een laser, gericht op emotionele heling. Centraal staat dat onbewuste overlevingsstrategieën (afweer) die we als kind ontwikkeld hebben, nog steeds hun werk doen. Echter diezelfde afweren zijn op volwassen leeftijd destructief. Relatieproblemen ontstaan doordat we onze percepties, onbewust, projecteren op onze partner. PRI leert cliënten contact te laten maken met de werkelijk bron van de pijn achter wat hen ook dwars zit op dit moment, en deze pijn te helen. Het biedt cliënten een concreet stappenplan om in het hier en nu te leven zonder dat het gekleurd wordt door het verleden. Niet alleen leven zonder klachten, maar een leven kunnen creëren dat werkelijk past, vanuit kracht en vrijheid.

Schrijf je hier in. (Schrijf je ook in als je niet live kunt deelnemen, je ontvangt achteraf de link)

Datum: 23 mei
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Kosten: GRATIS

Partner relatie

34% van alle huwelijken eindigt in een echtscheiding.

De belangrijkste oorzaken zijn:

  • Gebrek aan aandacht en liefde
  • Niet met elkaar kunnen praten
  • Ontrouw

Eén op de zes van de Nederlandse kinderen maakt een echtscheiding mee. 20% van de echtscheidingen verloopt problematisch, waarbij blijvende schade bij kinderen te verwachten valt. Maar is het een illusie? Of is het mogelijk een lange relatie te hebben en het ook nog echt goed te hebben met elkaar?

De meeste mensen willen het graag,  maar hoe moeilijk is het om elkaar lief te blijven hebben en elkaar echt te blijven zien met de beste intenties? Wat kun je eraan doen, als je voelt dat een relatiebreuk je boven je hoofd hangt? Allereerst is het belangrijk je te realiseren dat wij allemaal de wereld – en dus ook onze partner – steeds door onze eigen gekleurde bril zien. Vaak ben je je dat niet bewust. Onze waarneming, gevoelens en reacties in het heden worden onbewust sterk beïnvloed door gebeurtenissen uit het verleden. PRI  kan je helpen om je niet om te tuin te laten leiden door je eigen projecties op je partner. Want die projecties zorgen voor gedoe.

PRI helpt je om deze kluwen te ontwarren en in een veilige en rustige omgeving te onderzoeken wat er gaande is. Het helpt je om er niet meteen ‘bovenop te vliegen’ of  ‘je terug te trekken’ , maar te observeren wat er bij jou gebeurt en wat maakt dat jij deze reactie naar je partner toe hebt. Ook je partner wordt daartoe uitgenodigd. Hoe heerlijk is het om te stoppen met elkaar verwijten te maken en jezelf de schuld te geven? Je echt te mogen te realiseren dat het gewoon de afweermechanismes zijn die jou en je partner in de weg staan om elkaar te bereiken?

Is twijfel aan je relatie de aanleiding om in therapie te gaan? Dan biedt PRI je een schitterend en heel concreet instrument om de destructieve patronen in je relatie eenvoudig te ontrafelen en te kijken of je een nieuw beeld van je partner kunt creëren.

Het liefst samen verder, misschien ook niet. Maar je zult versteld staan als je ontdaan bent van het  vertroebelde idee dat je van jezelf en je partner had. Respect komt terug en de liefde krijgt vrij baan.

Je bent uiteraard altijd welkom mét je partner, maar ook alleen.

Twijfel niet en maak een afspraak.