Slide background

De Leeuwercke

Individuele therapie

Individuele Pri therapie 

Veel gehoorde klachten:

  • Gevoelens van zinloosheid, leegte, depressie
  • Angst
  • Wisselende stemmingen
  • Eenzaamheid
  • Conflicten
  • Verliesverwerking
  • Contactproblemen
  • Relatieproblemen
  • Stress en burn-out
  • Psychosomatische klachten

Soms is het leven helemaal niet leuk, is er weinig te genieten, en weet je niet hoe het beter kan worden.

Kortom: je voelt je ellendig en het lijkt niet echt te verbeteren, hoe je ook je best doet.

Aan de buitenkant is er niets aan je te zien. Als iemand vraagt hoe het gaat, antwoord je misschien:

“Ja goed hoor, druk he”.  En je probeert weer door te gaan. Maar in de diepte is het niet de kwaliteit van  leven waar je naar verlangt.

Wil je verandering in je situatie en weet je niet hoe?

Misschien is het dan tijd voor een goed gesprek met een PRI therapeut. Niet omdat er iets mis met je zou zijn.  Maar wel omdat een professional je kan helpen je uit de geblokkeerde gevoelens en gedachten te bevrijden. Doorgaans kan een mens dat niet helemaal alleen.

Wat is het doel van de therapie:

Uitgangspunt is dat je mag voelen wat je voelt. Dat lijkt simpel, maar blijkt voor de meeste mensen in het dagelijks leven niet zo eenvoudig. Het is eigen aan de menselijke natuur om akelige gevoelens te willen wegmaken en te onderdrukken. Maar hier ligt wel een belangrijke sleutel.

In PRI therapie leer je je gevoelens te observeren, te accepteren en te begrijpen. Je zult je problemen niet langer als lastige indringers zien, maar ze zelfs kunnen verwelkomen en er inzicht in krijgen. Het maakt dat je meer in contact met jezelf komt en je akelige gevoelens thuis leert brengen waar ze horen; meestal horen ze namelijk in het verleden thuis. Als je dat van jezelf gaat begrijpen, wordt het leven veel leuker. Daarnaast word je gecoacht hoe je praktische tools van de PRI methode toepast.

De verbinding met jezelf maakt ook dat je meer connectie voelt met je omgeving. Vaak zeggen mensen als ze de gesprekken afronden: “Ik ben er rijker uitgekomen.” Dat klopt ook: In PRI therapie werk je aan jezelf en aan je eigen ontwikkeling. Het geeft je kracht en houvast, omdat je je eigen overlevingsmechanismes kent, er niet meer gefrustreerd over wordt en grip hebt gekregen op wat eerst oncontroleerbaar leek.

Dit heeft als resultaat: meer geluk in jezelf en in je relaties. En wie wil dat niet!

Hoe werk ik als therapeut?

Als therapeut help ik je bij het verwoorden van je persoonlijke ervaringen om zodoende meer vertrouwd te worden met je eigen beleving. Ik heb de verantwoordelijkheid om bekend te zijn met mijn eigen levensvragen en problemen. Dit betekent onder andere dat ik zelf in leertherapie ben geweest en niet bang ben voor mijn eigen gevoelens, zoals bijvoorbeeld angst, onzekerheid en somberheid. Bovendien ben ik getraind in het combineren van persoonlijke betrokkenheid en professionele afstand. Ik ken de methodes waar ik mee werk door en door en help je met het probleem waar je nu mee zit; maar ik coach je ook hoe jij zelf de instrumenten kunt inzetten wanneer jij die in je leven nodig hebt. Ik help je in je eigen kracht te blijven en niet afhankelijk te worden van mij als je therapeut.

Hoe lang duurt een traject?

In een eerste gesprek maken we kennis met elkaar en onderzoeken we of we tot een plan van aanpak kunnen komen. De duur van de therapie kan individueel nogal verschillen en is onder meer afhankelijk van de aard van datgene waar je mee komt en wat de mogelijkheden zijn.  Het gemiddelde is vijftien tot twintig sessies van een uur, één maal per twee weken. Maar het kan ook zijn dat je daarna nog verder wilt.

Wat kun je verwachten na de therapie?

PRI is een soort ontdekkingstocht waarbij je leert steeds weer vraagtekens te plaatsen bij gevoelens, overtuigingen en gedragingen die je niet (langer) dienen, ook al voelen ze nog zo vertrouwd. Om vervolgens te ontdekken wat jouw eigen potentieel is. Je leert jezelf te helpen. Eenmaal aangeleerd, heb je deze methode tot je beschikking en kun je deze op elk gewenst moment zelf toepassen. Hiermee kun je jezelf bevrijden van akelige gevoelens en leren met pijnlijke situaties om te gaan. Je gaat steeds meer je eigen kracht ervaren en de rijkdom voelen van wat het leven echt te bieden heeft.

Twijfel niet en maak een afspraak.